“XBT Existentiell beteende terapi. Livet, döden och Skinner” av Niklas Möller och Isabel Petrini, 2020. Recension av Elena Timofeeva.

“Förövarna finns i hela samhällsskalan. Det som uppmärksammas i Sverige är sexuellt tvång, men det finns ju andra typer av exploatering”.

 De kan inte söka hjälp på grund av smittfaran och samtidigt fokuserar alla system på corona-patienter medan stödet till andra nedprioriteras.

Nu när alla sitter hemma är teknologi ett huvudverktyg för förövare för att locka framförallt unga tjejer och kvinnor med chattförfrågningar, jobbförslag eller vänliga relationer

Vad gäller psykiskt trauma efter människohandel och våld är det vanligt med reaktioner som chock och smärta, hög stressnivå och överväldigande känslor. Reaktioner av stark ångest, depression, PTSD och hög suicid risk förekommer ofta.

“Novaya Gazeta”, med stöd av Sveriges officiella webbplats sweden.ru, talar om landets framgångar och misstag på vägen mot jämlikhet – ouppnåelig, så länge allmänheten har en levande idé om att en kvinna kan köpas.

– Vi tror inte att bara att det kommer att öka, utan vi ser att det är så, allt fler hör av sig till oss, säger Elena Timofeeva, grundare av den ryska antitraffickingorganisationen Safe House.

 

”Straffet för att sälja sex är böter, men den ryska polisen missbrukar sin makt- ställning. Det är inte ovanligt att de tar in en prostituerad till stationen över veckoslutet, för att utnyttja henne sexuellt och stjäla hennes pengar.”-Elena Timofeeva

Måndagen den 3 november deltog Drottningen i Child 10 Award Forum på Grand Hôtel i Stockholm. Där delades det nyinstiftade Child 10-priset ut till personer som ”gjort enastående insatser mot människohandel”.

Att utan samtycke ta av kondomen under sex är inte att smyga. Det är en form av bedrägeri som kränker den andra personens rätt till sexuellt självbestämmande. En handling som både skadar den andra personens fysiska och psykiska hälsa och dessutom kan resultera i oönskade graviditeter.

Expressen om C10 Award in 2014.